|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

2 posters

Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir?

PisLiCk
    PisLiCk
    Bay Özel Misafir
    Bay Özel Misafir

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Erkek
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/01/10
    Yaşım Yaşım : 28
    MemLeketim MemLeketim : KasıMPaşa
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 536

Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? Empty Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir?

Mesaj tarafından PisLiCk Paz Ocak 17, 2010 5:36 pm

Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir?
    Yaşamın kaynağı olan su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] canlıların vücutlarında değişik oranlarda bulunur. Bu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] suyu tüm canlılar fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Buna su içinde yaşayan canlılar da dahil. Sorumuzun cevabı evet. Balıklar su içerler. Biraz daha açarsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] balıklar tatlı ve tuzlu sularda yaşayanlar olarak da ikiye ayrılır. Tuzlu su bilindiği gibi yüksek konsantrasyon olan bir ortam. Balık vücuduna bu ortama göre daha az konsantredir. Bu durumda balık vücudundan dışarıya doğru bir su çıkışı olur. Tuzlu sularda yaşayan bunu dengelemek için devamlı su içmek zorundadırlar. İçtikleri tuzlu sudaki fazla elektrolitleri de solungaçlarından dışarı atarlar. Bu çok fazla enerji gerektiren bir işlem olduğundan tuzlu su balıkları elde ettikleri suyu daha iyi kullanmak için[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] böbreklerinden atılan su miktarını en aza indirir. Tatlı sulardaysa bunun tam tersi bir durum oluşur. Tatlısu balıklarında vücut konsantrasyonu dışarıya göre daha düşük olur. Bu durumda dışarıdan içeriye fazla su girişi olur. Tatlısu balıkları da bu fazla suyu dışarı devamlı dışarı atmaya çalışırlar. Balık pulları vücuda deriden su girişini önlemede de rol alırlar. Bunların boşaltımları tuzlusu balıklarına oranla çok fazladır. Bunun yanında bazı türler bu değişikliğe çok iyi uyum sağlamışlar. Örneğin köpekbalıkları ve vatozların vücut konsantrasyonları deniz suyuna yakındır. Böylece suyu dışarı atmak herhangi bir enerji harcamak zorunda kalmazlar. Bunun yanında yılanbalıkları ve ringalar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaşamlarının bir bölümünde tatlı suya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir bölümünde de tuzlu suya girerler. Bunların vücutlarındaki su dengesinin sağlanması da her iki durumda çalışabilecek biçimde özelleşmiştir.
    (fog)'(x)
    (fog)'(x)
    Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? CouronnePatRoN
    PatRoN

Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 14/01/10
    Yaşım Yaşım : 34
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 2732

Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? Empty Geri: Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir?

Mesaj tarafından (fog)'(x) Ptsi Şub. 01, 2010 5:47 pm

ooo iki duble 80lik bile atar Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? 211992
    PisLiCk
    PisLiCk
    Bay Özel Misafir
    Bay Özel Misafir

Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/01/10
    Yaşım Yaşım : 28
    MemLeketim MemLeketim : KasıMPaşa
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 536

Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? Empty Geri: Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir?

Mesaj tarafından PisLiCk Cuma Şub. 05, 2010 10:36 pm

85lik olsun o Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? 211992
    (fog)'(x)
    (fog)'(x)
    Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? CouronnePatRoN
    PatRoN

Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 14/01/10
    Yaşım Yaşım : 34
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 2732

Mesaj tarafından (fog)'(x) C.tesi Şub. 06, 2010 12:42 am

5liğin lafımı olur ömer olsun tbi Balıklar su içer mi? Pullarının bundaki etkisi nedir? 211992

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 2:35 am