|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

İnsan vucudunda tüyler nasıl beslenerek çıkar ?

PisLiCk
    PisLiCk
    Bay Özel Misafir
    Bay Özel Misafir

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Erkek
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/01/10
    Yaşım Yaşım : 28
    MemLeketim MemLeketim : KasıMPaşa
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 536

İnsan vucudunda tüyler nasıl beslenerek çıkar ? Empty İnsan vucudunda tüyler nasıl beslenerek çıkar ?

Mesaj tarafından PisLiCk Paz Ocak 17, 2010 5:16 pm

İnsan vucudunda tüyler nasıl beslenerek çıkar ?
    Sanırım herkes merak ederek cevap bulacağını zannetti ama ben merak ettiğim için bu konuyu bilenlerle paylaşmak istedim.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.Kıl kökleri nasıl beslenir [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] en kesin kıllardan kurtulma yöntemi nedir.Hani diyorumki yediklerimiz kılların gelişimini hızlandırıyorsa yavaşlatmak ve geliştirmemek için ne yapmalıyız.Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle insanlarda "tüy" bulunmaz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kıl bulunur. Tüy kuşlarda olur. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Resimlerde de görüleceği gibi kılların bir gövde kısmı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir de kök kısmı vardır. Gövde kısmı canlı olmayan keratin dokudan oluşur.. Yani kökde kese içinde oluşturulan tabakalar üstüste eklenir. Canlı olan kısım köktür.

Kıl köküde tüm dokular gibi kanla beslenir.

Epilasyon[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ağda gibi yöntemler sadece kılın deri dışında kalan kısmını koparacağı için kökden kıl uzamaya devam eder.. Ancak Lazer epilasyon gibi yöntemler ile kıl kökü yakılarak imha edilirse yeni kıl çıkmaz.

Kılların büyümesi büyük ölçüde hormonlarla ilgilidir. Özellikle cinsiyet hormonları kıl büyüme fonksiyonlarını kontrol eder. Hormonlar üstünde etkisi olan gıdalarda dolaylı olarak kıl büyümesine etki edebilir.

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 12:42 am