|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

2 posters

Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir?

PisLiCk
    PisLiCk
    Bay Özel Misafir
    Bay Özel Misafir

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Erkek
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/01/10
    Yaşım Yaşım : 28
    MemLeketim MemLeketim : KasıMPaşa
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 536

Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir? Empty Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir?

Mesaj tarafından PisLiCk Paz Ocak 17, 2010 5:33 pm

Dünyada kaç ırk vardır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir?
    Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çok sayıda insan ırkı bulunuyor. Irkların birbirinden ayrılmasında ve tanımlanmasında[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çeşitli gen sistemleri ve morfolojik özellikler kullanılıyor. Carleton Coon’a göre[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] insanlar iskelet yapısına göre 5 temel ırka ayrılıyor. Tüm diğer ırkların da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu ırkların birbiriyle melezleşmesinden ortaya çıktığı kabul ediliyor.

1. Kafkas ırkı (Caucasoid): Kafkasya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Akdeniz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kuzey ve Doğu Avrupa[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kuzey Afrika[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Anadolu ve Hindistan bölgesini kapsıyor. Karakteristik özellikler arasında düz yüz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yüksek alın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ince dudaklar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dar ve öne çıkık burun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dalgalı saç[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yüz ve vücutta yüksek kıl oranı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beyaz-kahverengi arası cilt rengi sayılıyor.

2. Moğol ırkı (Mongoloid): Çin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Japon[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Eskimo[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Ainu ve Amerika yerlilerini (kızılderilileri) kapsıyor. Karakteristik özellikler arasında sarı deri rengi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yüz ve vücut kıllarında seyreklik[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yuvarlak yüz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çıkık çene kemikleri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] az gelişmiş kaş kemerleri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] basık burun ve yüz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kısık gözler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şişkin göz kapakları[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] düz siyah saçlar sayılıyor. Bir diğer belirgin özellik[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] erkek ve kadınların dış görünüşlerinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diğer ırklara kıyasla daha fazla birbirine benzemesi.

3. Kongo ırkı (Congoid): Zencileri ve Afrika pigmelerini (kısa boylu ırkları) kapsıyor. Karakteristik özellikleri çok koyu deri rengi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kıvırcık saçlar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] seyrek kıllılık[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dar bir baş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ileriye çıkık üst çene[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] geniş burun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kalın dudaklar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] az gelişmiş çene ve dar kalça kemeri.

4. Capoid ırk: Congoidler dışındaki Afrika ırklarını kapsıyor. Çok uzun boy[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kahverengi-siyah arası deri rengi ve özellikle kadınların kalçalarında yüksek oranda yağ toplanmasıyla karakterizeler. Bu ırkın en tipik örneği de Buşmanlar.

5. Avustralya ırkı (Australoid): Avustralya başta olmak çevre adalarda yaşayan ırkları kapsıyor. Çok farklı coğrafyalarda yaşamaları nedeniyle ortak özelliklerini saymak diğer ırklara göre daha zor. Ancak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] açık deri rengi ve geniş burun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] en temel tanımlayıcı özellikleri.
    (fog)'(x)
    (fog)'(x)
    Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir? CouronnePatRoN
    PatRoN

Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 14/01/10
    Yaşım Yaşım : 34
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 2732

Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir? Empty Geri: Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir?

Mesaj tarafından (fog)'(x) Ptsi Şub. 01, 2010 5:44 pm

hmm Kendimi bi yere koyamadım ben emir ırkı çıkartmak istiyorum Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir? 211992
    PisLiCk
    PisLiCk
    Bay Özel Misafir
    Bay Özel Misafir

Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/01/10
    Yaşım Yaşım : 28
    MemLeketim MemLeketim : KasıMPaşa
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 536

Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir? Empty Geri: Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir?

Mesaj tarafından PisLiCk Cuma Şub. 05, 2010 10:36 pm

Dünyada kaç ırk vardır temele inersek kaç ırk'a kadar inilebilir ve bunlar hangileridir? 211992 yok emyx ırkı daha iyi

Forum Saati Paz Kas. 24, 2024 10:16 pm