|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

beynimiz???

PisLiCk
    PisLiCk
    Bay Özel Misafir
    Bay Özel Misafir

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Erkek
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/01/10
    Yaşım Yaşım : 28
    MemLeketim MemLeketim : KasıMPaşa
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 536

beynimiz??? Empty beynimiz???

Mesaj tarafından PisLiCk Paz Ocak 17, 2010 5:18 pm

beynimiz???
    Beynin yaklaşık yüzde 801 su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yüzde 10u yağ ve yüzde 8'i proteinden oluşuyor. Geri kalan bölümünü karbonhidrat[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz ve diğer mineraller kaplıyor.
    • Kalın sinirler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir mesajı yaklaşık olarak saatte 400 km. hızla taşıyor. Ancak beynin genelindeki trafik[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] saatte 20 kinden daha düşük bir hızda seyrediyor.
    • Beynin kıvrımları yayıldığında elde edilen korteks[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] standart A4 kâğıdı büyüklüğünde gri madde tabakası oluşturuyor.
    • Beyin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] loş bir lambayı aydınlatabilecek kadar enerji yakıyor. Vücut ağırlığı nın sadece 50de biri kadar olan beyin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] vücudun oksijen ve glikoz ihtiyacının beşte birini tüketiyor. Beynin dünyada olup biteni algılaması zaman alıyor. Örneğin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 100 metre yarışçılarının silah sesini duyduktan sonra start almaları saniyenin sekizde birinde gerçekleşiyor. Beklenmedik bir şeye verdiği tepki ise[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaklaşık yarım saniyeyi buluyor.
    • Uyku halinde düşünme eylemi sürüyor. Zihni kurcalayan karmaşık düşün celer bulanık bir biçimde etkinliğini devam ettiriyor. Ancak hafıza kapalı olduğundan bunlar unutuluyor.
    • 20 kişiden biri (genellikle kadınlar) akılda kalıcı zihinsel düşler kurduğunu söylüyor. Bu günlük fanaaailerin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gerçeğe çok benzediğini de vurguluyor.
    • Göz beynin bir parçası. Diğer duyu organlarının sinirleri beyinde buluşsa da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gözün retinası beyin dokusundan oluşuyor.
    • Vücut oranı esas alındığında[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] insanlar en büyük beyne sahip. Ancak bir fil beyni insanınkinden 4 kat[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dev mavi balinanınki ise 5 kat büyük.

Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 10:05 am