|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

Tolstoy'dan...

(fog)'(x)
    (fog)'(x)
    Tolstoy'dan... CouronnePatRoN
    PatRoN

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Erkek
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 14/01/10
    Yaşım Yaşım : 34
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 2732

Tolstoy'dan... Empty Tolstoy'dan...

Mesaj tarafından (fog)'(x) Perş. Ocak 28, 2010 1:53 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

- Mutlu olmanın mümkün olduğuna inanmalısın ki mutlu olabilesin.

- İlim ve anlayış, çok fazla bilmek değildir. Bütün bilimleri bilmek de mümkün değildir. İlim ve anlayış, neyin önemli ve neyin önemsiz olduğunu ayırt edebilmektir.

- İnsanlığın karşısına önceki idealden daha öte bir ideal olunca, önceki tüm idealler yıldızların güneşin önünde solgun görünmesi gibi solar gider. İnsanoğlu güneşi görmek istemediği gibi onu tanımayı ve itiraf etmeyi istemez.

- Çok bilen kimse, yanılmamak için kendi düşüncesini dikkatle beyan eder. Fakat cahiller sanki dünyayı fethetmiş gibi her konuda fikir ileri sürer.

- Önemli olan nasıl bilindiğin değil ne olduğundur.

- Gösteriş için yapılan hayırdan kötü bir şey yoktur. Reklam için yapılan hayır, insanları, açıkça yapılan bir kötülükten daha fazla birbirinden uzaklaştırır.

- Tüm hayatın boyunca amacın olsun. Yıl için, gün için, saat için hatta dakika için… Küçük amaçları büyük amaçları kurban et.

- Temiz bir hayat için çalışmak ve başarısızlıkta yeniden başlamak, tekrar bırakıp yeniden başlamak, sonsuza kadar mücadele etmek ve devam etmek gerekir.

- Çalışmaktan başka hiçbir şey insanı kendine karşı hayırsever edemez. İnsan kendi değerini ancak çalışıp didinmekle koruyabilir.

- Çok defa, bilinen bütün güzel ve değerli işler göze çarpmayan, sadelikle yapılandır. Ne ekmek-dikmek, ne kaleler yapmak, ne de düşünmek büyük ışıklar veya yıldırım gürültüleri altında, parıltılı, şaşalı, debdebeli ortamlarda oluşmuştur. Gerçekleştirilen en büyük işler daima sade, doğal ve mütevazi ortamlarda ortaya çıkmıştır.

- Kararlı olmadığın anda çabuk ol ve ilk adımı kendin at. Hatta o adım yerine ulaşmasa bile…

- Bir insan, herhangi bir işi başkasının önünde yalan yanlış yaparak dolaştırır ve yanlışın görülmesini önleyebilir. Ancak insanın kendi kendini aldatması, yalanı doğru gibi görmesi, onun hayatını öldürür.

- Espri yapmak büyük bir özelliktir. İnsanları, güzel ve kalbe dokunmayan, kırmayan bir gülümseme kadar birbirine yaklaştıran bir şey yoktur.

- Düşünebilen herkimse hiçbir şeye körü körüne inanmaz.

- Bilginliğe, bezenip süslenmek için yapılmış bir taç gibi bakma; ama ona süt veren bir inek gibi de bakma.

- Bir insanın gerçek gücü yapmış olduğu sıçramalarda değil sarsılmaz duruşunda saklıdır.

- Şayet söylemediğin bir söz için bir defa üzülüyorsan, susmadığın için bin defa üzülebilirsin.

- Dikkat et, ahlak kurallarına basıp geçme! O çabuk intikamını alır.

- Mutluluğu ve gerçeği arayın. Gerisi size verilecektir; oysa insanoğlu gerisini arıyor dolayısıyla bulamıyor…

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 8:25 pm