|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

Planör.

Armoni
    Armoni
    Planör. CouronnePatRoN
    PatRoN

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Kadın
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/04/10
    Yaşım Yaşım : 33
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 669

no Planör.

Mesaj tarafından Armoni C.tesi Eyl. 18, 2010 4:14 pm

«Uçar kuskus» iri ve yumuşak bakışlı gözleriyle uzun ve gür kuyruğu olan küçük ve sevimli bir hayvandır. Vatanı «uçar sincap» diye tanındığı Avustralya Yeni Gine ve bunlara komşu adalardır. Bu hayvan uçar sincaba çok benzemekle beraber aslında gerçek bir uçar sincap değildir.
    PLANÖR Uçar kuskus daima yükseklerde olmaya can atar. Yapraklardan örülü yuvası bir ağacın çatal yerinde yahut bir ağacın kovuğunda ve yerden hiç olmazsa 7-8 metre yüksektedir. Arkadaş canlısı bir yaratık olduğundan bazen yarım düzine yetişkin planörün aynı ağaç kovuğundaki yuvada barındıkları görülmüştür.
    Uçar kuskus yalnız geceleri dolaşır. En sevdiği şeyler böcekler meyvalar ve yapraklardır. Kuyruğunu bir yaprak veya dal kümesinin etrafına dolayıp bunları yuvasına taşımak gibi bir âdeti vardır.
    Uçar kuskus nasıl seyahat eder
    Uçar kuskus tam manasıyla uçamasa da birinci sınıf bir planörden farkı yoktur. Kanat yerine ön ve art ayaklarının arasında vücudunun yanlarına bağlı gevşek zar katlarından faydalanır. Hayvan ayaklarını
    açınca bu katlar da sımsıkı gerilerek nefis bir kayma yüzeyi teşkil ederler.
    Uçar kuskus genellikle bir ağacın tepesinden bir ötekinin dibine seyahat eder. Fakat kayarken hatırı sayılır mesafeler alabilir. Hele bazı iri türlerin bir ağacın tepesinden boşluğa atıldıktan sonra yere ininceye kadar yüz metreye yakın yol aldıkları görülmüştür.
    Hayvan havada kayarken zar katlarından olduğu kadar kuyruğundan da yararlanır. Bu manevralarda vücudu da önemli bir rol oynar. Tam yere inerken vücudunu kıvırması sayesinde hızını frenler ve toprağa ayak üstü konarak vakit kaybetmeden bir başka ağacın dallarına tırmanabilir.
    Bu hayvanlarla gerçek uçar sincapların arasında gerek yapı gerek metot benzerliği vardır. Fakat aslında aralarında akrabalîk bile yoktur.

Yavru uçar kuskuslar
    Bir defada en çok iki yavru dünyaya gelir. Doğum zamanı daha çok temmuz ayıdır. Dişilerin gebelik devresi kısa umumiyetle üç haftadır. Yavrular çabuk büyür. İki aylık olunca vücutları kürklendiğinden annenin kesesinden ayrılmaya hazır duruma gelmiş olur.
    Uçar kuskuslar en çok yedi ilâ on yıl yaşayabilirler. Fakat birçok düşmanla çevrili olduklarından ihtiyarlıktan ölenleri azdır. Onlara en büyük tehlike baykuşlardan gelir.
    Uçar kuskusların en irilerine bile «büyük» sıfatı yakıştırılamaz. Uzunlukları yarısından fazlası kuyruk olmak üzere 40 ile 80 santim arasında oynar. Renkleri de kahverengimsi gri ile siyahımsı kahverengi

Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 6:23 am