|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

15 Mayıs

Armoni
    Armoni
    15 Mayıs CouronnePatRoN
    PatRoN

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Kadın
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/04/10
    Yaşım Yaşım : 33
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 669

15 Mayıs Empty 15 Mayıs

Mesaj tarafından Armoni C.tesi Mayıs 15, 2010 3:38 pm

15/05/1718[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Londralı avukat James Puckle (Pakl) makinalı tüfeği keşfetti
    15/05/1756Kuzey Amerika'daki egemenlik mücadelesinde İngiltere'nin [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'ya savaş açmasıyla, [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]-Kızılderili savaşı olarak da bilinen 7 yıl savaşı başladı
    15/05/1873Darüşşafaka Lisesi kuruldu.
    15/05/1890Amerikalı romancı Katherine Anne Porter.
    15/05/1891Rus romancı Mikhail Bulgakov.
    15/05/1909[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'li sinema oyuncusu James Mason.
    15/05/1911İsviçreli yazar Max Frisch.
    15/05/19151970 Nobel İktisat ödülü sahibi .[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'li iktisatçı Paul A. Samuelson.
    15/05/1919Yunan orduları İzmir'i işgal etti. Gazeteci Hasan Tahsin işgalcilere ateş açtı ve öldürüldü.
    15/05/1924Sanayi-i Nefise Mektebi (bugünkü M. Ü.Güzel Sanatlar Akademisi) öğrencileri ilk resim sergilerini İstanbul'da açtı.
    15/05/1926Son Osmanlı Padişahı VI. Mehmet Vahdettin, San Remo'da sürgünde.
    15/05/1929Amerika Birleşik Devletleri'nde Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ilk ödülleri dağıttı. Amerikan yapımı sessiz film "Wings" (Kanatlar) en iyi film seçildi. Ödüller, 1931'den bu yana "Oscar" adıyla da biliniyor.
    15/05/1952Türk-Elen Dostluk Derneği kuruldu.
    15/05/1953İstinye Tersanesi'nde yapılan Bostancı ve Caddebostan gemileri törenle denize indirildi.
    15/05/1963[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'li astronot Gordon Cooper Güven 7 adlı kapsülle o güne kadar yapılmış en uzun uzay uçuşunu gerçekleştirmek üzere uzaya fırlatıldı.
    15/05/1966Vietnam savaşını protesto eden 8 bin Amerikalı 2 saat boyunca Beyaz Saray'ı kuşattı.
    15/05/1966Ereğli Demir Çelik tesisleri işletmeye açıldı.
    15/05/1973Askeri Yargıtay Sıkıyönetim Askeri Mahkemesince verilen Prof. Uğur Alacakaptan ve Uğur Mumcu'yla ilgili mahkumiyet kararını bozdu. Uğur Mumcu tahliye oldu. Sonra da er olarak askere alındı.
    15/05/1974Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk Gazeteci Hasan Tahsin adına ]İzmir Konak Meydanı'na dikilen İlk Kurşun Anıtını açtı.
    15/05/19841256 aydın "Türkiye'deki demokratik düzene ilişkin gözlem ve istekler" başlıklı dilekçeyi 15 Mayıs 1984'de Cumhurbaşkanı [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'e verdi. "Aydınlar Dilekçesi" olarak bilinen girişime karşı dava açıldı.
    15/05/1990Vincent Van Gogh'un resmi "Doktor Gachet'nin Portresi" bir resim için ödenen en yüksek fiyatla 82,5 milyon dolara satıldı.
    15/05/1996Gözcü Gazetesi yayın hayatına başladı.
    15/05/1997İstanbul'da. Şair "Yaşanmamış Mektuplar", "Gözlerin İstanbul Senin", "Sonbahar Rüzgarları" adlı şiir kitaplarının yanında Timur Selçuk'un bestelediği "İspanyol Meyhanesi" şiiriyle tanınmıştı.
    15/05/1997Almanya'da Kitap Yayımcıları Birliği Barış Ödülü Yaşar Kemal'e verildi.

Similar topics

-

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 1:25 pm