|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

Yakop

Armoni
    Armoni
    Yakop CouronnePatRoN
    PatRoN

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Kadın
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/04/10
    Yaşım Yaşım : 33
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 669

questions Yakop

Mesaj tarafından Armoni C.tesi Eyl. 18, 2010 5:37 pm

Orta ve Güney Amerika nın Bazı Enteresan Opossumları
    YAPOK YAPOK (Chironectes)
    Yapok cinsinin sudan hoşlanan tek üyesi olması dolayısıyla opos-sumlar arasında eşsiz bir yeri vardır. Bu özelliğinden dolayı su opossumu diye de anılır. İsmini bile Güyan ın Oyapok Nehri nden almıştır.
    Yapok Virginia opossumu ndan daha ufak ve ondan daha da güzeldir. Rengi siyaha yakın olan kürkünün üzerinde güınüşüıusü beyaz renkte enine çizgiler dikkati çeker. Bu kürk yumuşaktır fakat ıslanınız.
    Yapok un art ayak parmaklarının arası zarlıdır. Hayvan bu sayede güzel yüzer. Yüzmenin ve dalmanın ustası olduğu bazen akıntılı sularda balık ağlarına yakalanmasından bellidir.
    Yapok un yurdu Güney Amerika mn balta girmemiş ormanlarıdır. Nehirlerle göllerde yakaladığı kerevides ve su böcekleri başlıca yiyeceğidir.
    Bu hayvanın yuvası su yüzeyinden az yüksekteki kıyılardadır. Dişi bir defada beş altı yavru yavrular. Mükemmel bir kesesi olduğundan yiyecek bulmak için suya giderken onları da beraberinde taşır. Yavrular keseye sığmayacak kadar büyüdükleri vakit yuvada kalarak annelerini beklerler.

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 3:42 pm