|| Kopuk GençLik || Zamane GençLerin SanaL Mekanı ||

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Join the forum, it's quick and easy

OOOPS Bİ DAKKA KARDEŞ !

Şimdi Hacı Sen Bu Foruma Zati Üyeysen Sorun Yok,Giriş Yap.

Haa Yok Üye FeLan DeğiLim Üye oLupta Ne İşime Yarıyacak Diyorsan Oku;
Komedi,Arkadaşlık,İyi Vakit,Sanal Bi Aile Hatta Yetim ve Öksüz KardeşLerimize Sanal Ana ve Babada Oluruz Üye oL Yeter...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Design By Sahirâne Design ©️
Tıkla Beğen
Erzurum

Mezar Yarasası

Armoni
    Armoni
    Mezar Yarasası CouronnePatRoN
    PatRoN

Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok !
    Cinsiyetim Cinsiyetim : Kadın
    Kayıt Tarihim Kayıt Tarihim : 17/04/10
    Yaşım Yaşım : 33
    MemLeketim MemLeketim : Yarimin Yanı
    Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 669

no Mezar Yarasası

Mesaj tarafından Armoni C.tesi Eyl. 18, 2010 4:09 pm

KARA MEZAR YARASASI
    MEZAR YARASASI (Saccolaimus peli)

«Kara mezar yarasası» bir ağaç kovuğunun yahut eski bir mezarın içinde tüner. Afrika'nın en büyük böcekçil yarasası olan bu hayvanın açılmış kanatlarının eni 70 santime yaklaşır. 15 santimlik kafa ile vücut bu muazzam kanatların arasında âdeta gözden kaybolur. Bu yarasa uçuş halinde olmadığı zaman kanatlarını bir şemsiye gibi katladıktan başka onları garip şekilde arkaya döndürür. Kanatlar bu şekilde yarı yarıya kısalmış olduğundan hayvan rahatlıkla istediği yere tırmanabilir.
    Bu yarasa bilhassa havada pek ustadır. Art ayaklarının arasındaki zarı yelken gibi kısaltıp uzatabilmesi sayesinde uçarken hareketlerine şaşılacak derecede hâkimdir. Zaten böcekçil yarasalar grup halinde bütün yarasaların içinde en iyi uçanlardır.
    Gece bastırdıktan az sonra bir düzüne yahut daha fazla kara mezar yarasası takriben 9 metre kadar yüksekten yiyecek yerlerine doğru uçarken görülebilirler. Buraları umumiyetle insan meskenlerinin etrafındaki açıklıklardır. Kartalgiller gibi hızla avlarının üstüne inerler. Yarım saat içinde yiyebilecekleri bütün böcekleri yemiş olduklarından tüneklerine dönerler. Birkaç saat sonra ise gene yiyecek yerlerine akm ederek ziyafete devam ederler. Bu yarasanın bir özelliğide evlere hiç bir zaman girmemesidir.
    Gürülltücü Bir hayvan:Kara mezar yarasası pek gürültücü bir hayvandır.Ses cıkarmadan uçtuğu pek az görülür.Çıkardığı sesler bilhassa yaralı olduğu halde kuvvetle duyulur.o zaman çıkardığı cıyaklamayı andırır ses hemcinslerni bulunduğu yere çeker.
    Yarasalar yerin 30 santim yukarsına kadar inerek yaralının etrafında daireler çevirirler ve aynı tiz sesi çıkarırlar. Mezar yarasası yılda iki kere yavrular. Dişileri haziran ile aralıkta yavrularıyla bir arada görülmüşlerdir. Bu yarasanın yurdu batıda Altın Sahili ile Kamerun'larla Doğu Afrika'nın arasıdır. Güney

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 5:47 pm